Utrecht, Nederland, Wereld,

Vandaag is het zaterdag 1 augustus 2015. Een heugelijke dag, want het is namelijk de dag dat mijn website zijn eigen grand depart beleeft. Zie hier mijn eigen digitale huis, waar ik te vinden ben voor de wereld, van waar ik mezelf uit op mijn blog, maar van waar ik bovenal aan de slag ga als ondernemende ZZP-er.

Eerst maar eens wat opbiechten. Ik ben helemaal geen ondernemer pur sang. Erger nog, dit zijn mijn eerste stappen als zelfstandige. Dat zijn geen feiten die banken of geldschieters graag horen. Maar gelukkig heb ik ook geen banken of suikerooms nodig. Nee, ik begin daar waar iedereen zou moeten beginnen: op de zolderkamer, in de garage, of in mijn geval, aan de eetkamertafel in een klein appartement in Utrecht.

Ondernemen dus. Maar waar ga ik dan in hemelsnaam mee aan de slag? Nu, ik ga aan de slag met alles dat ik heb. Zegge: levenservaring, gemiddelde vaardigheden met een officepakket, en de verwachting dat er in de komende jaren heel anders naar het begrip geestelijke gezondheid gekeken zal gaan worden.

Mijn eenmanszaak Bureau Jerry Allon gaat open in een wereld waarin er nog bitter weinig kennis over geestelijke (on)gezondheid beschikbaar is. Een bekende psychiater riep nog niet zo heel lang geleden dat de stand van de wetenschap rondom geestelijke gezondheid op een soortgelijk peil staat als die van de totale medische wetenschap een paar honderd jaar geleden.

Voorop, ik heb geen gouden formule om daar verandering in te brengen. Waar ik wel toe in staat ben is het inzetten van mijn vaardigheden om het thema geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en te verhelderen, om het op deze manier uit de maatschappelijke taboesfeer te halen. Genoeg te doen dus.

Enfin, van start dan maar. Vragen? Verzoeken? Verwensingen? De lijnen zijn open!