Onze mascotte Boef, een labrador-achtige schat met verder wat onbestemde trekken ligt aan mijn voeten in de camper van haar baasje Jan Willem. We staan voor nu even op de parkeerplaats van de McDonalds in Hoofddorp, waar subteam 2 afgelost wordt door team 1, dat vanaf hier koers zet naar Montfoort in Utrecht. En hoewel de gezichten nog steeds vrolijk staan, is nu wel te merken dat deze Social Run zijn tol begint te eisen.

Zelf heb ik wat lichte last van mijn rug, omdat ik gisteravond voorovergebogen op een vouwfiets de Afsluitdijk bedwongen heb. Samen met vier lopers, waarvan er steeds drie fietsten, heb ik de tocht van dik 30 kilometer afgelegd, in wat gelukkig milde weersomstandigheden waren. Want in tegenstelling tot wat wij vooraf dachten was het niet heel erg fris op deze bonkige dijk uit 1932. Ook hadden we een lichte wind mee.

Naast wind mee en een milde temperatuur was het ook erg helder. Zo reden we op het fietspad langs de A7, die over de dijk loopt, en zagen hoe de lichten van voorbij zoevende wagens voor een enorm schaduwspel in ons blikveld zorgden. Langs bepaalde stukken konden we over de Waddenzee kijken, met daarin kleine eilandjes van licht, inderdaad, de Waddeneilanden. Een prima afleiding van de houten kont, die mij, geen geregelde fietser, vanaf een kilometer of 7 parten begon te spelen.

Naast alle verbluffende indrukken hebben we op de fiets ook hele goede gesprekken gehad. Persoonlijke gesprekken, en minder persoonlijke gesprekken. Bijvoorbeeld over hoe gesmeerd deze Social Run voor team Psychosenet weer verliep, ook Niki was weer stevig op de been. Misschien was dit wel een zogenaamde jinx (afroepen van het noodlot), want nadat we over de Stevinsluizen onze aflossers op het Noord-Hollandse vasteland bereiken blijkt dat ons vervoer naar de camping in Castricum staat, op 45 minuten rijden van Slootdorp, waar wij staan.

Een overkill aan communicatie in de groepsapp blijkt het probleem. De doorlopende stroom berichten hierin veroorzaakt een misverstand en dus moet ik, samen met Anne en Ronald  drie kwartier buiten, in het stikke donker, wachten tot onze toesnellende teamgenoten ons konden halen. Gelukkig ging de tijd snel voorbij en arriveerden we uiteindelijk toch op de camping waar ik als een blok in slaap viel. Dat merkte ook Ronald, die naast mij lag tot mijn gesnurk hem teveel werd -sorry, Ronald!-.

Als de lopers van subteam 1 onderweg zijn naar Montfoort ga ik samen met team 2 en de ondersteunende mensen naar de parkeerplaats van de hockeyclub uit de laatst genoemde gemeente, die ons door vriendelijke clubvertegenwoordigers beschikbaar is gesteld. Ook mogen we gebruik maken van de douches, want ja, zo zegt onze gastheer, “alles voor het goede doel.”

Fris, en met een volle maag los ik samen met team 2 de helden van team 1 af, die hun laatste etappe erop hebben zitten. Vanaf hier is het nog zo’n 38 kilometer, terug naar Vliegbasis Soesterberg, een relatief korte finale-etappe. Ongeveer op hetzelfde moment, op dezelfde plek lost het team van GGZ Eindhoven hun subteam voor de laatste keer af. Zodra onze Ronald afgetikt is verbazen de Brabanders zich over zijn nog steeds niet aflatende tempo. “Volgens mij werd ie zojuist geflitst jonguh.”

Het allerlaatste stukje worden we vergezeld door de familie van Brenda, die niet alleen is komen aanmoedigen, maar ook een stukje van de route voor de rekening neemt. Zo is het de in november voor de negende keer verjarende Jip die, gehuld in officieel Social Run-shirt, watervlug zijn route aflegt om vervolgens mama Brenda af te tikken.

En dan is het tijd voor de langverwachte finish. Het voelt haast onwerkelijk om te finishen, want waar we ook waren over de afgelopen route, vliegbasis Soesterberg was eigenlijk altijd ver. Hoe dan ook zal het de komende dagen wennen worden zonder alle geweldige mensen van team Psychosenet om mij heen, tenminste, als ik niet lig te slapen.

Tot slot wil ik iedereen bedanken, ons team, alle andere deelnemers aan deze Social Run, de organisatie, en verder iedereen die onze tocht gevolgd heeft via deze blogs. Verder sluit ik af door -als wel vaker- te zeggen dat het echt -het zojuist vernieuwde- Psychosenet is dat dé site is voor betrouwbare informatie over psychose. Toekomst, ook na psychose!