in de media

Al op achtjarige leeftijd maakte ik kennis met de camera en microfoon. Jammerlijk in de laatste fase afgevallen voor een toch wel flinke rol in het nog steeds onvolprezen Medisch Centrum West mocht ik mijn recent opgedane ervaring met audities en screentests omzetten in twee figuratie-rollen. “Niet naar de camera kijken en naar je oma zwaaien hoor”, zei Annemiek Verdoorn tegen me, vlak voordat ze in actie kwam om dokter Jan van der Wouden weer eens van z’n werk af te gaan houden. Sindsdien klopt mijn amateur-hart voor media en dat komt heel goed van pas bij mijn werk als ervaringsdeskundige op het terrein van GGZ. Als de boodschap belangrijk is kom ik er graag een lans voor breken.

Interview met dagblad Trouw over het verschijnen van Blue Monday (2021). Een film over het verlies, het herstel, en de zin van psychose. Geregisseerd door Ingrid Kamerling, productie Tangerine Tree voor KRO-NCRV

Artikel Algemeen Dagblad over het virtual-reality project van BeAnotherLab, waarin mijn ervaringen zijn verwerkt in het ontworpen van een virtual-reality beleving. Deze virtual-reality-kunst was te zien in het Utrechtse FOTODOK, het podium voor documentairefotografie.

NPO Radio 1 Voor het programma Zwarte Prietpraat van omroep Powned reed ik op zondagavond 17 januari 2020 met Frank Bonekamp naar Hilversum voor mijn eerste keer on air. En meteen mocht ik op voor twee uur live met oppernederlander Prem Radhakishun, mijn favo-radiomaker en bovendien de grootste vriendjespolitiek bedrijvende, zakkenvullende brood-wauwelaar die op nationale radio te horen is. Op 30 november 2020 mocht ik nog eens komen. In het kader van het verschijnen van Blue Monday was ik 1 november 2021 ‘s ochtends te gast bij het programma Spraakmakers op NPO Radio 1 met Floortje Scheepers van het UMC Utrecht, en ‘s middags mocht ik tussen de muziek door prettig in gesprek met Timur en Jorien op 3FM.

Boek Voor mij was je het al is het verhaal van een jonge bankier die zichzelf door ziekte leert kennen en waarderen. Ook staan er 35 blogs in over opstaan na een crisis en werken aan herstel. Dit boek is helemaal uitverkocht, via de stichting Socialrun – de voor mij onmisbare beweging die dus over de verkoop en de winst gaat. Carlijn Mol interviewde mij over mijn debuut in de podcast De Boekentafel.

Ambassadeur Socialrun, dat is iets om trots op te zijn. In alle facetten een warme en menselijke beweging, die lacht, huilt, incasseert en vecht voor een inclusieve samenleving. Simpel gezegd vinden wij niet alleen dat iedereen die mee kan doen ook mee moet kunnen doen, maar ook dat verhalen over psychische pijn, verslaving, oorlog, verkeerde keuzes en trauma bespreekbaar moeten zijn. En om daar elk jaar weer geld en aandacht voor te verzamelen organiseren wij al meer dan tien jaar de EPISCHE SOCIALRUN. Voor meer impressie, zie de vijf vlogs die ik in 2019 -binnen 48 uur en route- samen met Carlijn Mol maakte. Ook de podcast De Facto Trauma heb ik met samen met de Socialrun gemaakt.