Het is halte Janskerkhof en ik stap uit een onstuimige bus 28, die me van de Uithof naar het plein bracht waar elke zaterdag een popup-bloementuin verrijst. Maar niet alleen een propvolle bus was aanleiding om uit te checken. Bij het verschijnen van die bloemenzee bedacht ik me namelijk ineens dat ik eerder deze week gelezen heb dat “mijn vrouw voor de gemeenteraad” hier luidkeels bloemen aan de man brengt.

Ik ga verder niet geheimzinnig doen over op wie ik ga stemmen. Mijn vrouw voor de Utrechtse gemeenteraad is Sterre Teunissen. Luidkeels klonk ze overigens niet toen ik bij haar kraam arriveerde. Beheerst charmant schudde ze mijn hand, nog onwetend dat ze m’n stem verdiend had. Of ze het had verwacht, denk het niet, wetende dat Sterre een 18-jarige VWO scholiere is die vooral haar geld stond te verdienen, en dat haar 21e plek op de lijst Student & Starter waarschijnlijk niet met veel plichtplegingen komt.

Voor mijn opa, die vanuit Amsterdam meeleest: Student & Starter is de jonge tijger in de Utrechtse politieke arena. Ze zitten al in de raad met één lid, maar let op dat dit er meer worden! Deze partij komt op voor alle jonge Utrechters, die kampen met woningnood en torenhoge huren. Maar dat is niet de reden waarom ik, thans 35 en eigenaar van 60 vierkante meter Lombok, op 21 maart vakje 21 van lijst Student & Starter rood ga maken.

Nadat ik zag dat bij de VVD sociale rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid elkaar begonnen te bijten verkaste ik jaren geleden van de Lelystadse VVD naar de Utrechtse D66. #NEE66 zou ik bijna willen zeggen, want ze reageren maar niet op mijn opzegbrief, die ik stuurde nadat ik ontstemd toezag hoe D66 ons lands geloofwaardigheid in het Zijlstradebat ondergeschikt maakte aan het tere zieltje van die spatsjies-minister.

Kortom, ik stem nu lokaal én dit keer voor de jongste kandidaat van de partij met een programma waarvan een GGZ-hart sneller gaat kloppen. Want niet alleen pleit Student & Starter voor meer aandacht voor mentale gezondheid, ze snappen zelfs dat eenzaamheid en taboe’s hiermee hand in hand gaan. Eg, ga zelf maar even kijken.

Gelukkig heeft Sterre niet de bankierspretentie dat ze Bundesligageld moet verdienen voor Eredivisiewerk. Sterker nog, in de Galgenwaard lacht de gemiddelde waterdrager nog om de raadsvergoeding die op 21 maart op het spel staat. Dus joekie, gin spatsjies, stem Sterre!